I naturen finns det mycket som är vackert. Jag njuter av skönheten i såväl flora som fauna. Floran är som alla vet växtriket och faunan är djurriket. Det låter på något vis finare och inte så vardagligt när man tar till lite latin. Alla vet väl att om man skulle anses bildad förr i värden så skulle man ha lärt sig latin och klara av att tala till bönder på böndernas språk och med lärde män på latin. Svanen är en ståtlig och vacker fågel och har också ett latinskt namn, men eftersom det inte alls är särskilt vackert så håller vi oss till det svenska. Jag njuter av att se en eller flera svanar simma omkring i en damm eller i en insjö och redan som barn älskade jag att mata det svanpar som simmade omkring i en liten damm i Stadsparken. Svanar förekommer i litteraturen och i baletter och jag vill bara säga att om jag har en biljett till Operan och får se de graciösa balettdansösernas göra piruetter i "Svansjön" till Tjajkovskis underbara musik så är min lycka fullständig. Det finns sångsvanar och knölsvanar och det är en fågel av den senare sorten som ses simma så majestätiskt på dagens bild. Egentligen tycker jag att det är näst intill ärekränkning att ha ett så fult namn på en så stilig fågel bara för att den har en liten bula på huvudet. Jag kan tillägga att alla svanar är andfåglar och rätt folkilskna när de har ungar. Jag har blivit biten i benet av en sådan en gång och det var ett riktig tjuvnyp och gjorde riktigt ont .

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.