Jag tror inte att alla stockholmare vet eller bryr sig om att det finns massor av smultronställen i och utanför stan. Ett av dem är Bergianska trädgården vid Brunnsviken. Den har gamla anor och om ni tror det eller ej så grundades den i slutet på 1700-talet vid en gammal malmgård som låg på Karlbergsvägen. Bergianska är en botanisk trädgård anlagd för att tjäna undervisning och forskning i botanik och biologisk mångfald. Men vem som helst får lov att strosa omkring i den jättestora trädgården eftersom den också skall vara en källa till kunskap och rekreation för en vanlig besökare. Där växer träd, buskar och örter av alla de sorter och är man riktigt vetgirig så kan man få reda på växternas namn på både svenska och latin. De står nämligen skrivna tydligt och klart vid växtplatsen. Min vän fotografen och jag gillar Bergianska. Den är fin alla årstider för till och med på vintern finns det blommande växter men då växer de inomhus i två fina växthus där man kan fika mitt i bland allt det vackra. Idag var Bergianska underbart. Det ligger så naturskönt vid Brunnsviken och blommorna och grönskan var vackrare än någonsin. Detta till trots hade min vän fotografen och jag nästan hela parken för oss själva. Det var bara skönt, men förvånansvärt och därför gör jag lite reklam. Det verkar nämligen behövas att någon puffar på lite. Gissa om min vän fotografen tog fina bilder? Det gjorde hon och kanske får jag använda dem i min blogg om jag sköter mig.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.