Jag har tidigare sagt att min vän fotografen är begeistrad i slott och att hon brukar fara till Frankrike och semestra på något stiligt sådant och njuta av atmosfären. Det är enligt min mening nästan som " att gå över ån för att hämta vatten." Slott finns på närmare håll men hon tror mig inte riktigt när jag säger att i Skåne finns det mer än 200 slott och herresäten, det ena mer romantiskt och förknippat med historia än det andra, Själv har jag inte sett mer än ett fåtal av dem eftersom jag tidigt lämnade "fädernebygden" och bor i huvudstaden. Den som "googlar" kan övertyga sig om att jag talar dagsens sanning. Någon kanske har hört talas om Edvard Persson. Han var en fet jovialisk skådespelare som på sin tid agerade i en massa filmer. Om sanningen skall fram hade han en hel divalater för sig och blev aldrig min idol. Han besjunger i en av sina filmer flera av de skånska slotten och gör rätt bra reklam för dem. Sången finns även den på Google om någon skulle vilja höra hur den låter. På senare tid har jag börjat göra PR för än det ena eller andra och jag vill gärna att folk reviderar sin uppfattning om att Skåne är platt som en pannkaka och att skåningen är dryg. De skånska slotten är enligt min mening väl så stiliga som det franska slott som fotografen har fotat och som finns på bild idag. Det är bara att jämföra för på Google finns de avbildade.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.