Man skall ta vara på sommaren och njuta av den för den varar inte särskilt länge. I år kan man inte klaga på vädret och de som garderat sig och åkt till Spanien för att sola ångrar nog bittert att de inte sparade respengarna tills vintern var över oss. Min vän fotografen och jag turistar i huvudstaden med omgivningar. Drottningholm är ett bra utflyktsmål och man kan ta sig dit både till lands och vatten . Kungen är inte hemma på sommaren så turisterna, mest japaner, har inte en chans att få syn på honom, men vill man betala entréavgifter kan man få titta på en del av slottet, den gamla teatern och hela China slott. Kungar bor stort och fint i stora slott med många rum och häller sig med lustslott också. Det är tur att de inte behöver betala städhjälpen själv som jag får göra. Men det var om Drottningholm som utflyktsmål jag ville berätta. Drottning Hedvig Eleonora planerade och lät bygga det stiliga slottet och jag tror att hon var lite avundsjuk på det ännu finare och större slott som Ludvig XIV byggt åt sig i Versailles. Kunglig avundsjuka förstås. Hur som helst så har jag och min vän fotografen redan sett oss mätta på slotten. Vi för vår del favoriserar parken och där vandrar vi i lindalléerna. Sedan styrker vi oss med kaffe och nygräddade våfflor i det gamla köket som tillhör China slottet Att jag idag gör reklam för ett turistmål beror på att Drottningholm är en riktig pärla vid Mälarens vatten och väl värt lite PR i min blogg.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.