I morgon är det vår nationaldag som nu har blivit röd dag i almanackan. Det är inte alla som är belåtna med detta sakernas tillstånd. De som bestämde år 2005 snodde nämligen Annandagen på Pingsthelgen och gjorde den till en helt vanlig måndag. Nationaldagen däremot kan infalla på vilken veckodag som helst och skulle det slumpa sig att den skall firas en lördag eller söndag så blir det ju en arbetsdag mer det året och det tjänar staten och företagen på. Vi som inte arbetar bryr oss mindre om att Svenska Flaggans dag har blivit röd och arbetsfri men lite nationell festyra har vi ingenting emot. Det har visserligen inte hunnit bli så mycket traditioner kring den här dagen ännu men varför svenskarna inte skall kunna mobilisera lite fosterlandskärlek när norrmän och danskar kan, begriper inte jag. Myndigheterna brukar ju bestämma det mesta så de får väl lagstifta om hur vi skall uppföra oss för att visa oss lite stolta över fosterlandet. Vi bör i alla fall uppskatta att dagen inte skall firas mitt i smällkalla vintern så att vi skulle behöva klä oss i vinterpäls. Den som bor i huvudstaden och inte vill stå i köket i morgon kan både äta och dricka i Kungsträdgården för där serveras mat och dryck i massor. Det är inte gratis för så långt har det inte gått att myndigheterna bjuder sina undersåtar på förtäring för att det är Nationaldag. Men det brukar delas ut små pappersflaggor alldeles gratis som man kan vifta med. Jag tror att jag skall gå ut och få tag i en flagga.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.