"Man tager vad man haver" sade Kajsa Warg på sin tid och det gjorde hon när hon lagade mat och sina recept skrev hon så småningom ner och gav ut i en kokbok, som blev den första i Sverige. Det var inte dåligt av en "husmamsell" på 1700-talet. Den första upplagan gavs ut 1755 och hade titeln "Hjälpreda i Hushållet för unga Fruntimmer." Nu skrivs det en kokbok om dagen i Sverige, har jag hört, och jag undrar om recepten någonsin kommer till användning. Folk som har råd äter på krogen eller går till Östermalmshallen. De som inte har överflöd på pengar och ont om tid behöver inga kokböcker till det som de slänger fram på matbordet när de har slutat arbetsdagen. När jag drog in Kajsa Warg i dagens blogg, så var det för att jag var helt renons på idéer och under tiden fotografen förlustar sig utrikes får jag inga nya bilder som kan inspirera mig. Därför kom jag att tänka på orden som jag har som inledning och plockade fram dagens bild. Jag vet inte ett skvatt om vem eller vad man önskas välkommen till. Men jag tycker att det ser inbjudande ut och hade jag haft en trädgård skulle jag med förtjusning satt upp skylten innanför grinden för att välkomna mina gäster. Lägg märke till att den finns en fluga på fotot! Den är nog inte välkommen in.

| Svar

Senaste kommentarer

11.11 | 22:44

Många kramar till dig ska det vara 🥰

11.11 | 22:41

Så bra att du finns Elena och skriver här ibland Saknar Dagnys alla inlägg.Många kranar till dig. ❤️

04.11 | 16:33

Du är inte bortglömd, goa Dagny. Hoppas du har det bra i din himmel och vi är många som tänder ljus och minns våra kära denna helg. Däribland finns DU

23.10 | 07:49

Tack, snälla, fortsätt att läsa Dagnys blogg, hon skulle säkert bli väldigt glad om hun kunde se vad hennes följare skriver.