Man äter inte bara med munnen, man äter också med ögonen, sägs det någonstans, Det är inte många numera som har tid att tänka på det estetiskt tilltalande när det är dags för mat. Den som hämtat ungarna på dagis och själv är hungrig hinner inte duka med linneduk och bästa porslinet. Hon slänger fram tallrikar och bestick och sätter spagettigrytan på bordet och slevar upp köttfärssåsen direkt på tallriken. Jag menar inte att folk äter spagetti jämt utan tar det bara som ett exempel. Själv sitter jag vid köksbordet och äter i vardagslag, men grytorna lämnar jag kvar på spisen och lägger upp maten lite snyggt på tallriken. När jag bjuder min vän fotografen på lunch dukar jag i matsalen och vi båda uppskattar att förtäringen serveras i karotter och att det är vit duk på bordet. På bilden saknas karotterna och korkunderläggen har fått en altför framträdande plats. Det tilltalar inte helt mitt estetiska sinne. Det gör däremot dukningen nertill på dagens bild, som kommer från ett franskt slott. Min vän har troligen varit prinsessa i ett tidigare liv för hon är helt galen i att fotografera slott och allt vackert och guldglänsande som finns inuti och utanför gemaken. Jag kan till sist upplysa om att det i sinom tid kom karotter på plats och att maten jag serverade var god och välsmakande. Har man bränt vid maten eller den ser äcklig ut smakar den inte bättre för att karotten har guldkant. Bojan